SEO NEDİR ?

 SEO yani Türkçe adıyla Arama Motoru Optimizasyonu; web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer alması için yapılan çalışmaların genel adıdır. Sitenizin geliştirilmesi, üst sıralarda yer alması ve dolayısıyla daha fazla yeni müşteriye ulaşmak demektir. 

SEO UZMANI NELER YAPAR ?

SEO uzmanı öncelikle sektörünüzü araştırır, sitenizin içeriğini ve altyapısını inceler, sektörünüzde sık yapılan arama terimlerini belirler ve sitenizi hedef kelimelerle üst sıralara yükseltecek teknik ve içeriksel yol haritasını hazırlar.

SEO SEÇİMİ

Bir SEO uzmanı sitenizi akış ve içerik ve teknik açıdan geliştirir ancak web sitenizi üst sıralara taşımak için yapacağı olumsuz işlemlerle web sitenizin itibarına zarar verme riski de vardır. Bu nedenle doğru SEO uzmanı seçerken araştırmanızı çok iyi yapmanızı öneririz.

SEO uzmanınızla mutlaka karşılıklı görüşün ve yapacakları ile ilgili detaylı bilgi alıp daha önce yapmış olduğu referanslarını inceleyin. Vereceği referansları arayıp kendisinden memnun olup olmadıklarını, iletişimin kolay olup olmadığını ve ne kadar sürede başarıya ulaştıklarıyla ilgili bilgiler edinin.

SEO Uzmanı sitenizin arama sonuçlarında en üstte yer alacağınızı GARANTİ EDİYORSA kendisine teşekkür edin ve yeni bir SEO uzmanı aramaya başlayın.

SEO hakkında önceden internet üzerinden araştırmanızı da yapıp yüzeysel de olsa bilgi edinirseniz SEO uzmanınızın yapacağı istenmeyen teknikleri de bilip müdahalede bulunabilirsiniz.

SEO İÇİN EN UYGUN ZAMAN

Sitenizin yenilenmesinde veya ilk kez site kuruyorsanız başlangıçta bir SEO uzmanıyla çalışmanız sizin için daha avantajlı olacaktır. Böylelikle daha başlangıçta sitenizin aramalarda üst sıralara çıkabilecek bir teknik ve içerikle hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

SEO SÜRECİNDE YAŞANABİLECEK OLUMSUZLUKLAR

Arama motorlarının istemediği bazı yöntemlerle web sitenizi üst sıralara çıkarmaya çalışan bir SEO bir süre sitenizin üst sıralarda yer almasını sağlasa dahi kısa bir süre sonra sitenizin arama sonuçlarının çok gerisine düşmesine neden olabilir ve hatta siteniz arama motorları tarafından tamamen yasaklanabilir. Zemin rengiyle aynı renkte yazılar yazma, sitenize çok sayıda hit almış gibi gösteren programlara kaydolma gibi aldatıcı hizmetler bunlardan bazılarıdır. Bu tür aldatıcı hizmetlerle sitenizi üst sıralara çıkarmaya çalışan bir SEO sitenizin arama sonuçlarında çok daha gerilere düşmesine neden olabilir.


Eğer bir SEO Uzmanı ile çalışmaya karar verdiyseniz bizimle mutlaka iletişime geçin.

Web tasarım, Seo ve Google ADS Reklam hakkında tüm blog içerikleri...